E-mail

info@botuwandelen.nl

Contact

06 24 46 36 17

Groen- en Singeltocht

22 juni 2024

Aanvangstijd

10:00 uur

Eindtijd

17:00 uur

Adres

Zeilmakerstraat 59 Rotterdam

Prijs

€ 6.00
groen-en-singeltocht

De Groen- en Singeltocht is een stadswandeling van ongeveer 20km. Rotterdam heeft veel singels en bovendien veel groene straten en lanen in de stad.

Rotterdam was in het begin van de 19e eeuw voor de waterhuishouding afhankelijk van de Schie en de Rotte Boezem. Dus ook het drinkwater werd uit de grachten gehaald.

De singels in de stad werden aangelegd in de 2e helft van de 19e eeuw en waren een antwoord op de cholera epidemieën halverwege de 19e eeuw. Via de singels werd er een betere afvoer gerealiseerd, dan via de open riolen en grachten in de binnenstad. Rond 1873 waren de cholera epidemieën helemaal voorbij met de realisering van schoon drinkwater via de nieuwe drinkwaterleiding in Rotterdam.

Veel groen is ontstaan na het Duitse bombardement in het begin van de Tweede Wereldoorlog. Een aantal grachten zijn gedempt met het puin van het bombardement en zo ontstonden er brede wegen en lanen met bomen.

De wandeling gaat door diverse wijken in de stad en met name Delfshaven, Spangen, Blijdorp, Crooswijk, Kralingen en het Centrum van Rotterdam. De Groen- en Singeltocht slingert zich door de stad heen, maar blijft wel aan de Noordelijke kant van de stad. De wandeling gaat dus niet de rivier over naar Rotterdam-Zuid.

De volledige routebeschrijving ontvangt u bij de inschrijving.

 

Startbureau:

• Clubhuis de Bolder Zeilmakersstraat 59, 3025 NV Rotterdam
• Starttijd: Vanaf 10:00 in de ochtend.
• Inschrijfgeld: € 6,00.
• Herinneringen apart verkrijgbaar tegen betaling.

Uitgebreide parkeerinformatie kunt u hier vinden.

Voor verdere informatie:
Een telefoontje naar 06-22306394, of een emailtje naar info@botuwandelen.nl

Aankomende activiteiten

6 september 2023
Midweeksetochten
23 september 2023
Maandelijkse weekeindtocht
9 december 2023
Oliebollentocht (Zaterdag)
10 december 2023
Oliebollentocht (Zondag)
22 juni 2024
Beeldentocht

Wil je een keer gratis meewandelen?

Je hebt zin of idee om te gaan wandelen maar wil eerst eens zien of het is wat je precies zoekt? Loop dan eens een keer gratis met ons mee. Je kunt dit doen door je aan te melden via onderstaande button. Wij hopen je snel te mogen ontvangen en wegwijs te maken in onze gezellige wandelclub.