E-mail

info@botuwandelen.nl

Contact

06 24 46 36 17

Beeldentocht

22 juni 2024

Aanvangstijd

10:00 uur

Eindtijd

17:00 uur

Adres

Zeilmakerstraat 59 Rotterdam

Prijs

€ 6.00
beeldentocht_zadkine

Rotterdam is een stad met erg veel kunst op straat. Zo staan er in Rotterdam wel 200 beelden in de publieke ruimte. Deze hoeveelheid kunstwerken staan verspreid over de stad aan beide zijden van de rivier.

De Beeldentocht is een stadswandeling en voert u langs tot ongeveer 85 beelden en gaat kris-kras door de stad. De Beeldentocht gaat niet naar Rotterdam-Zuid, u gaat dus niet de Willemsbrug of de Erasmusbrug over. U krijgt voldoende gelegenheid om de kunst op straat te bewonderen. Maar naast de kunst en de beelden loopt u ook langs diverse prachtige plekjes in de stad, die u zeker zullen bekoren.

De Beeldentocht leidt u langs veel bekende beelden. Denk hierbij aan één van de oudste standbeelden van Nederland, het standbeeld van Erasmus of het oorlogsmonument van Ossip Zadkine. U komt ook langs werken van beroemde beeldhouwers als Rodin, Couzijn, de Kooning en de Vries.

De route heeft vanaf het startbureau tot het einde van het parcours een lengte van ongeveer 17km. Indien men tijdens het wandelen van deze de route toch de wandeling wil beëindigen, dan is op diverse plaatsen in de routebeschrijving de mogelijkheid opgenomen om met het openbaar vervoer terug te gaan naar het startbureau. Het is dan wel aan te bevelen, dat u over een OV-chip kaart met voldoende saldo meeneemt.

Voor de volledigheid: het parcours van de Beeldentocht op straat is niet overal gepijld. Het parcours gaat in de stad langs plaatsen waar het lastig of zelfs verboden is om daar pijlen te plaatsen, bijvoorbeeld bij het vernieuwde Centraal Station. Meer informatie over de pijlen vindt u in de routebeschrijving. U moet het parcours afleggen aan de hand van de routebeschrijving en de B-pijlen op de straat.

Mocht u onverhoopt toch nog in problemen komen tijdens de wandeling, dan kunt u voor hulp en ondersteuning onderweg altijd bellen naar het startbureau.

 

Bij inschrijving ontvangt u:

• Een routebeschrijving
• Een beschrijving van alle beelden onderweg

 

Startbureau:

• Clubhuis de Bolder Zeilmakersstraat 59, 3025 NV Rotterdam
• Starttijd: Tussen 10:00 en 12:00 uur in de ochtend.
• Inschrijfgeld: € 6,00.
• Herinneringen apart verkrijgbaar tegen betaling.

Uitgebreide parkeerinformatie kunt u hier vinden.

Voor verdere informatie:
Een telefoontje naar 06-22306394, of een emailtje naar info@botuwandelen.nl

Aankomende activiteiten

6 september 2023
Midweeksetochten
23 september 2023
Maandelijkse weekeindtocht
9 december 2023
Oliebollentocht (Zaterdag)
10 december 2023
Oliebollentocht (Zondag)
22 juni 2024
Beeldentocht

Wil je een keer gratis meewandelen?

Je hebt zin of idee om te gaan wandelen maar wil eerst eens zien of het is wat je precies zoekt? Loop dan eens een keer gratis met ons mee. Je kunt dit doen door je aan te melden via onderstaande button. Wij hopen je snel te mogen ontvangen en wegwijs te maken in onze gezellige wandelclub.